Uw winkelwagen is leeg!

Iman Shumpert keert terug naar Monday Night vs. Philadelphia 76e

27-11-2017 0

De eerste vijf weken van het NBA-seizoen 2017-2018 zijn voor de Cleveland Cavaliers een door blessures geteisterde, hoewel ze zondag een goed nieuws aankondigden over die situatie. Veteranen bewaker Iman Shumpert speelt maandagavond in de wegwedstrijd tegen de Philadelphia 76ers na de laatste drie wedstrijden te hebben gemist vanwege de pijn in zijn rechterknie.

Joe Vardon van Cleveland.com meldt dat een kleine wijziging deel zal uitmaken van de terugkeer van Shumpert, omdat hij van de bank afkomt in tegenstelling tot zijn vorige status als lid van de startende line-up. Collega-veteraan Jose Calderon blijft voorlopig voorlopig een starter, met de Cavs ongeslagen sinds hij vorige maandag in dat slot was gestopt.

Lue gaf volgens Vardon ook aan dat de status van Shumpert binnen zijn rotatie de 10e man zal zijn. Shumpert heeft dit jaar starts gemaakt in zes van zijn 12 wedstrijden en heeft een gemiddelde van 5.2 punten per spel. Hij verbindt 39 procent van zijn opnamen vanuit het veld, hoewel slechts 28 procent van het lange bereik.

Een andere veteraanwacht uit Cleveland, Dwyane Wade, sprak over hoe de rotatie ironisch minder chaotisch kan zijn met minder spelers. Hij noemde echter de waarde die wordt geleverd met Shumpert terug op de rechtbank.

Vrijdag kondigde een ander lid van de verdedigingshelft van de Cavaliers, Derrick Rose, aan dat hij zijn basketbaltoekomst zou heroverwegen terwijl hij herstelt van een zeurende enkelblessure. In combinatie met het feit dat Jesaja Thomas naar verwachting niet terugkeert van een heupblessure tot januari, helpt de aanwezigheid van Shumpert de diepte van het team onmetelijk.

Die diepte zal getest worden aangezien de Cavaliers dinsdagavond, net 24 uur na hun match tegen de 76ers, tegen de Miami Heat in de Quicken Loans Arena zullen staan.