Uw winkelwagen is leeg!

Leeftijd is niet alleen een nummer voor de Dallas Mavericks

20-09-2017 0
Een 19 jaar verschil tussen een van de grootste spelers van alle tijden en hopelijk hangt het nieuwe gezicht van de Mavericks na Dirk hen op.
 
Als de Mavericks in een paar korte weken voor hun eerste wedstrijd van het voorseizoen passen, zal Smith Jr. naast Nowitzki in de startunit passen, dezelfde Nowitzki die in 1999 zijn Mavericks-debuut maakte.
 
Voor sommigen is leeftijd slechts een nummer, maar voor de Dallas Mavericks is het een voorwaarde.
 
Al jaren waren de Dallas Mavericks bekend als een veteran-team die elke offseason doorbraakt met het verouderen van veteranen en spelers die de top van hun carrières al hebben bereikt. Ze gaven hun ontwerpposities op en ontwikkelden geen topkwaliteit, jong talent.
 
Vorig jaar ging de Mavericks uit en ondertekende de toenmalige 24-jarige Harrison Barnes tot een maximale contract en bleef de 26-jarige Seth Curry een twee jaar contract overhandigen.
 
In de loop van het seizoen brachten de Mavericks de 23-jarige Yogi Ferrell op een contract van 10 dagen, die uiteindelijk tot een langlopend contract en een toekomstige puzzel veranderde.
 
Op de beursdatum, gingen ze na hun volgende franchise-centrum door handel te maken voor de 22-jarige Nerlens Noel uit Philadelphia. Vier maanden daarna hebben zij de 19-jarige Dennis Smith Jr. opgesteld met de 9e algehele keuze om hun startpunt te zijn.
 
In de loop van twaalf maanden zijn de Mavericks van een zeer domme toekomst gegaan nadat Dirk iets aan de fans gaf om opgewonden te zijn voor de toekomst.
 
Maar ze hebben de volledige reset knop niet getroffen.
 
Soms realiseren teams in de hele competitie dat ze jonger moeten worden en hun rooster met ontwerpen en jonge flyers invullen. In theorie is het geweldig voor de toekomst, maar op de korte termijn krijgen de jongere spelers niet het veteraanleiderschap dat ze wanhopig nodig hebben.
 
Toen Nerlens Noel voor het eerst naar Dallas werd gebracht, noemde hij specifiek hoe opgewonden hij met veteranen zou moeten spelen omdat hij dat nooit in Philadelphia had gehad. De Sixers zijn maar een voorbeeld van een jong team dat de adequate veteranen niet over hun jonge activa heeft gezet.
 
In Dallas slaan ze het perfecte evenwicht in. Voor elke jonge hoeksteen die ze op het rooster hebben, hebben ze een dierenarts die naast hem kan komen.