Uw winkelwagen is leeg!

Ranking van de Christmas Day Games van Cleveland Cavaliers

26-12-2017 0
Kerstdag NBA-spellen is een traditie die teruggaat tot het tweede NBA-seizoen in 1947. De Cleveland Cavaliers hebben het voorrecht gehad om 13 van dergelijke wedstrijden te spelen met een 7-6 win-loss record.
 
Met de Cleveland Cavaliers in de positie om hun 14de Kerstgame tegen de Warriors te spelen, volgt hier een ranglijst van de 4 beste Cleveland Cavaliers 'Christmas Day Games.
 
Eervolle vermeldingen:
1970 Cleveland Cavaliers @ Cincinnati Royals (L 100-117)
Deze wedstrijd eindigde met een verlies voor de Cavs maar het markeerde hun allereerste Kerstspel. Met onder andere Bingo Smith en John Johnson tegen Norm Van Lier en Tiny Archibald onder meer leden de 3-36 Cavaliers opnieuw een verlies. Als je terugkijkt naar dit eerste kerstspel, zijn de veranderingen die de Cavaliers in de loop van de jaren hebben ondergaan zelfs nog meer uitgesproken.
 
1977 Cleveland Cavaliers tegen Buffalo Braves (W 111-105)
De Cavaliers verwelkomden de Braves bij het Richfield Coliseum in wat een gevochten wedstrijd bleek te zijn. De Braves sneden hem tot twee punten en hadden een kans om zich te binden met minder dan een halve minuut van het resterende spel. Echter, een paar vrije worpen van Elmore Smith en een opstelling door Walt Frazier sloten de deal af.
 
Het spektakel bevatte veel grote namen, waaronder Campy Russell, Walt Frazier, Jim Chones en Austin Carr (en Billy Knight en Randy Smith voor de Braves). Dit was de laatste kerstwedstrijd in Buffalo voor de Braves die vervolgens het volgende seizoen naar San Diego verhuisden en die voortaan bekend stonden als de Clippers.
 
2014 Cleveland Cavaliers @ Miami Heat (L 91-101)
Deze intrigerende match-up zag LeBron James en Dwayne Wade het opnemen tegen een groot duel. LeBron en de Cavs stonden voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Cleveland tegenover de Heat. Hoewel de wedstrijd met nog geen 9 minuten te gaan was op 80 punten per stuk, domineerde de Heat vanaf dat moment voor een comfortabele overwinning.
 
Ondanks het feit dat de Cavs verloren gingen, hield de vriendelijke rivaliteit tussen Wade en LeBron de game gedurende de hele race interessant. Wade had 24 van zijn 31 punten in de eerste helft terwijl LeBron 30 punten en 8 assists opbracht. Kyrie had er ook 25, terwijl de 25-8-8-lijn van Luol Deng van vitaal belang was voor de Heat.
 
2015 Cleveland Cavaliers @ Golden State Warriors (L 83-89)
Ondanks de nauwe score bleek de game niet zo adembenemend te zijn als zou worden verwacht van de NBA finalisten van vorig jaar. Het was een slecht schietspel van beide teams met de Cavs op een lage 31,6% van het veld en 5-30 van diep.
 
De laag scorende game wekte nog steeds de interesse van veel fans, maar de Warriors leidden slechts drie punten met minder dan een minuut te gaan, maar ze hielden de overwinning in de wacht.